Roadside Safety MASH Implementation Pooled Fund 5(343) Annual Meeting

Denver, Colorado September 18th & 19th 2018

Note that although bridge rail is an important discussion category this year, it only represents approx. 3 hours of the overall 2 day agenda. A primary goal this year is to allow adequate time for general discussion concerning important recent national events, overall MASH implementation status/challenges and crashworthiness determination procedures put in place by the states.

Tuesday

8:30	Welcome and Introductions	15 min
8:45	Orientation	15 min
9:00	5(343) Transportation Pooled Fund Overview	20 min
9:20	Midwest Pooled Fund Program Overview	20 min
9:40	Ongoing Research Status (TTI)	50 min
10:30	Break	15 min
10:45	FHWA Update (Will Longstreet)	15 min
11:00	 MASH Implementation – Roundtable Discussion – Part 1 State procedures for crashworthiness Challenges, questions, etc. 	30 min
11:30	Lunch	1hr 15 min
12:45	 GROUP FORUM This year's approach to Group Forum Scope of this year's discussion Principles refresher Decisions made prior to the meeting Bridge Rail Break (TBD) 	15 min 2hr 45 min 15 min
4:00	Adjourn (may run later if necessary)	13 11111
6:00	Group Dinner	
2.00		

Wednesday

8:30 GROUP FORUM continues

•	Sign supports & other breakaway hardware	60 min
	Break	15 min
•	Temporary work zone devices	50 min
•	Ongoing projects – any next phases that are candidates for voting?	15 min
•	Priority systems from past categories - candidates for voting?	40 min

11:30 Lunch 90 min

1:00 Summary prior to voting

60 min

 Walk through list of candidates, make sure everyone understands each one, last chance for questions prior to voting

2:00 VOTING 30 min

2:30 Break (& vote processing)

15 min

2:45 MASH Implementation – Roundtable Discussion – Part 2

60 min

3:45 Closing Business

45 min

- Voting results
- Meeting Location for next year
- Misc. business

4:30 Adjourn (may run to 5:00 if necessary)

